Upp till bevis: är Sverigedemokraterna demokratiska?

Rasistpartiet Sverigedemokraterna brukar gärna sätta sig själv i en martyrroll och hävda att de inte får komma till tals. Senaste utspel är en kommentar till Jocke Jardenbergs annonsregler där Jocke (med rätta) uteslutar att rasisterna får annonsera hos honom.

Nu är det ju välkänt att SD:s gnäll om att deras främlingsfientlighet inte får synas i media är tämligen ogrundad: Enligt senaste Sifo-mätning ligger rasisterna under riksdagsspärren (DN, SvD) men idioterna får mer uppmärksamhet och artiklar än vad de egentligen har gjort sig förtjänta av.

— Men låt oss för teorins skull anta att så inte skulle vara fallet.

— Låt oss för en gångs skull även anta att rasisterna faktiskt är goda demokrater och värnar om yttrandefrihet (och då inte den låtsas-yttrandefriheten som Nikke har skrivit om). Jag vet att det bär emot, men låt oss anta det. Rent hypotetiskt. – När SD själva hävder att de borde ha en demokratisk rättighet att annonsera på valfri sida och sprida sitt hatbudskap var de än önskar, så borde de, som goda demokrater, onekligen tillåta samma sak även på deras egna webbplats.

Jag kräver därför att Sverigedemokraterna publicerar följande annonstext på sin officiella webbplats:

Sverigedemokraterna, ett parti med historiska rötter
Sverigedemokraterna har starka historiska rötter. SD har växt fram ur fascistorganisationer som Nysvenska rörelsen, Bevara Sverige Svenskt, BSS och andra nynazistiska rörelser. Den enda stora retoriska skillnaden mot Nationalsocialisterna i Nazi-Tyskland, är att SD inte skyller allt på judar – utan istället på muslimer.
Sverigedemokrater älskar att sjunga nazistiska sånger och på SD:s forum och bloggar kallar SD-anhängare människor med invandrarbakgrund för blattar, negrer, ”lägre stående” och primitiva.
Mer faktabaserad information om Sverigedemokraterna hittar du på www.sverigedemokraterna.de

Jag är fullt beredd att betala marknadsmässiga priser för ovanstående annons. I och med att Sverigedemokraternas webbplats för tillfället i princip inte får några sökträffar alls, borde ett marknadsmässigt pris ligga på omkring tre kronor om dagen.

Vänligen publicera ovanstående annons omedelbart, annars får nog alla rätten att använda SD:s retorik och därför kalla Sverigedemokraterna för odemokratiska lögnare och motståndare till yttrandefriheten, rakt av.

Upp till bevis!

Foto: historic.brussels

Facebook Comments

14 tankar på “Upp till bevis: är Sverigedemokraterna demokratiska?

 1. Jag misstänker att dom inte kommer publicera den ;-). SD har uppenbarligen tagit på sig den svenska politikens offerroll. ”Det är så synd om oss som inte får komma till tals, buhubuhu…” Jag är ganska säker på att demokrati i SD ordlista innebär; ”sd ska omfattas av demokrati och yttrandefrihetens fördelar men ska själva kunna förneka andra att utnyttja det samma”.

  Att ta på sig en evig offerroll är ju iofs också en strategi. Om du alltid är den det är mest synd om så är det ju svårt att hävda att du samtidigt är elak. Det inår ju liksom i offerrollen att offret inte går att straffa, dom har ju redan lidit så mkt…

  Skitbra skrivit!

 2. *hehe* Lite det jag försökte föra fram: om annonsering är en demokratisk rättighet så innebär det att även de borde öppna upp för andra.
  Problemet i din annons är att det verkar vara som om de är avsändare – alltså är vi tillbaka i jiddret runt .de-domänen.

  Jag skulle säga att den riktig annonstext vore:
  ”Sverigedemokraterna är …” och sedan fylla på med det du skriver för att avsluta med ”Vill du veta mer fakta om Sverigedemokraterna – som de själva inte vill berätta: gå till sverigedemokraterna.de”
  .-= deeped´s last blog ..DigitalPR omvärldsanalyserar [2010/05/16] =-.

  • Tack Niclas, har gjort om lite i annonstexten. Sen är det ju fritt fram för SD att lägga till information om att det är fråga om en annons…

   Läste din mkt bra och sakliga kommentar hos Jocke, men jag gillar ju att ställa saker och ting på sin spets 😉

 3. Det är bra Skrivet Thomas, hoppas de väljer att svara eller att publicera annonsen ;). Att annonsera är ingen mänsklig rättighet. Jag som företag måste ju ha rätten att styra över mitt varumärke och över vilka annonser jag tillåter visas på mina domäner eller marknadsplatser.

  Jag som fotograf vill kanske inte ha andra fotografer som annonserar på min sida. Och är jag av en politisk åsikt ska jag inte behöva ta in annonser av andra åsikter bara för att de vill det.

  Nej spel för gallerierna säger jag bara
  .-= Tobias Björkgren´s last blog ..Releasefest Politik 2.0 =-.

  • Just det!
   Annonsering är ingen mänsklig rättighet.
   Men när SD hävdar det (vilket de gör genom ”yttrandefrihets”-argumentet), bör de ju vara konsekventa, eller hur?

  • Jo, jag utgår också ifrån att SD inte kommer att publicera annonsen. Vilket ju också är meningen: att demonstrera deras dubbelmoral och spel för gallerierna 😉

 4. Är det viktigaste vad SD ÄR eller vad det har varit? Jag tycker ditt förslag är helt OK, FÖRUTSATT att alla övriga partier gör motsvarande!

  Exempel:
  Socialdemokraterna låg bakom rasbiologiska institutet. Våra stora partiet var nazistvänliga partier så länge det gick bra för Hitler!

  Ingen Nazist får vara medlem i SD! Dom utesluts! Dessutom är SD SVERIGES JUDEVÄNLIGASTE PARTI! Övriga partier omhuldar muslimerna som är hardcore antisemiter. Du har i praktiken 1,5 miljarder antisemiter hos muslimerna! Se bara på judeförföljelserna i Malmö, där Socialdemokratiska politiker ger judarna skulden!

  Vad gör partiledarna när vår yttrandefrihet hotas av muslimerna via dödshoten mot Vilks? INGET! KNÄPPTYSTA! Islam är helt oförenligt med demokrati, yttrandefrihet och jämlikhet! Men alla stora partier vill ha en fortsatt hög muslimsk invandring!

  Jag tar mycket gärna en debatt med dig i frågan, men vi vet båda att du skulle förlora för du har FEL!

  • Hej Klartexten,

   tack för din kommentar. Tyvärr tillför den inte alltför mycket, bortsett från det eviga mantrat som ni upprepar. Byt ut ordet ”islam” mot ”judendom”, så förstår nog även du vad jag pratar om.

   Poängen i det här inlägget är inte frågan om hot, våld eller annat, även om vi där säkerligen också har vitt skilda uppfattningar – utan poängen är uteslutande att SD som enda parti gnäller över att de inte får annonsera på valfri plats och därför ”kränks i deras yttrandefrihet”.

   Om SD vore konsekvent, skulle de således – till skillnad mot andra partier som INTE gnäller att de inte får annonsera – tillåta ovanstående annonsering på sin egen webbplats. Vilket SD inte gör.

   Det bevisar med mer än önskvärd tydlighet att ni SD:are har en härlig dubbelmoral. Som Nikke skrev i inlägget som jag länkade till ovan: yttrandefrihet är i era ögon endast aktuell om det handlar om just SD:s ”rätt” att yttra sig.

  • Jag antar att frågan hör ihop med SD:s ståndpunkt att ni inte kan vara rasister för att ni endast vänder er mot en religion och inte en ”ras”.

   Klistrar in FN:s definition av rasism som bör anses vara tämligen vedertagen:

   [Rasism är…] …varje skillnad, undantag, inskränkning eller företräde på grund av ras, hudfärg, härstamning eller nationellt eller etniskt ursprung, som har till syfte eller verkan att omintetgöra eller inskränka erkännandet, åtnjutandet eller utövandet, på lika villkor, av mänskliga rättigheter och grundläggande friheter på politiska, ekonomiska, sociala, kulturella eller andra områden av det offentliga livet.

   -> Sverigedemokrater är definitivt rasister.

  • Jag citerar en omtalad SD:are: ”Ställ upp invandrarna och sätt en kula mitt mellan ögonen”

   Nej då. Inte rasistiskt. Inte alls.

Lämna en kommentar