Undersökning Sociala Medier i Kommuner 2010

Nu har mailen till Sveriges alla kommuner med inbjudan om att delta i undersökningen ”Sociala Medier i Kommuner 2010” gått iväg, lagom till att flertalet informationsansvariga / informationschefer kommer tillbaks från semestern.

Syftet med undersökningen är dels att ta reda på den faktiska användningen av olika former av sociala medier inom den offentliga förvaltningen (vilka verktyg/kanaler används, på vilket sätt görs det och varför?) men dels även att försöka förstå syften, avsikter och framtidsvisioner.

Vi som genomför enkäten är dels personer med en någorlunda gedigen bakgrund inom konversationsmedia, men även en antropolog. Sistnämnda fick till några antropologiska och sociologiska frågor som kommer vara extremt intressanta att se svaren på.

Trots att det bär emot vid användningen av sociala medier är undersökningen av validitetsskäl 1)http://sv.wikipedia.org/wiki/Validitet en så kallad kontrollerad enkät, dvs inte öppen för allmänheten. Du som vill se alla frågor och svarsalternativ kan dock gärna kontakta mig (kontaktinfo längst nere i sidfoten) för att få en pdf-version av enkäten.

Återstår bara att hoppas att svarsfrekvensen blir tillräckligt hög för att kunna göra tillförlitliga utvärderingar.

.

Foto: Kevin Dooley

Facebook Comments

Referenser   [ + ]

1. http://sv.wikipedia.org/wiki/Validitet

16 tankar på “Undersökning Sociala Medier i Kommuner 2010

 1. Så jäkla coolt initiativ! Kommer bli mkt intressant att läsa slutrapporten 🙂 För den blir väl offentlig va?

  • Absolut. Slutrapporten kommer vara offentlig (i alla fall i de delar där det inte går att dra direkta slutsatser på enskilda respondenter).

   Du vet: sånt där integritetstjafs 😉

  • @selig Ett svar från Halmstad är på gång snart också förhoppningsvis. Om det inte är för sent? Hur offentliggörs resultatet?

   • @petterknutsson Absolut inte för sent. Resultaten offentliggörs i en omfattande rapport under hösten efter gedigen analys och anonymisering.

Lämna en kommentar