Säpo, we need to talk…

Kan någon ha missat de högerextrema attackerna i Kärrtorp?

Kan någon ha missat att det i Sverige mellan 1999 och 2009 förekommit fjorton mord (pdf) med högerextrem bakgrund (jämfört med nollkommanollnoll ditton med vänsterextrem bakgrund, ifall någon nu skulle vilja tävla)?

Kan någon ha missat de högerextrema mordförsöken på internationella kvinnodagen i Malmö?

Kan någon på allvar påstå att hen har missat?

Alltså, någon som inte jobbar på Säpo, vill säga. Häromveckan reste svenska nazister till Ukraina för att stödja ukrainska nazister (och kanske lära sig något nytt). Inget problem, tyckte Säpo:

– Vi ser ingen ökad avsikt eller förmåga att begå politiskt motiverade brott när de kommer hem.

Nähä. Men nu då, nu, när uppenbarligen en av de naziälskande nazisterna som besökte nazisterna i Ukraina har varit del i de nazistiska mordförsöken i Malmö, ser ni någon ökad avsikt eller förmåga att begå politiska brott då?

Nu, när kommentatorerna på den av SD-riksdagsmannen Kent Ekeroth finansierade pajassajten Avpixlat hyllar och försvarar gärningsmännen — ser ni då någon risk från den sajten? Formuleringar som de nedan ser ni inte som problematiska?

Ja nån gång ska det väl kosta att ständigt gå och gapa ”nassesvin på ”våra gator, jag menar att dom ständiga förolämpningarna som haglar över sansade och mindre sansade kritiker av tokinvandringspolitiken, kan, förr eller senare ge den här typen av resultat

Eller varför inte

Varför känner jag ingen empati när jag hör att vänsterextremister får livshotande skador?

Eller kanske

[v]arför ska man känna empati för någon som är mindre värd än ett djur.

Nähä. Inga som helst problem?!

Hade jag nog inte förväntat mig heller.

Facebook Comments

8 tankar på “Säpo, we need to talk…

 1. ”Systemhotande” är nyckelordet om man vill förstå varför Säpo inte ser ett hot från högerns eller från de nationellas våld. Traditionell vänster vill uppnå jämlikhet genom att inskränka kapitalägares möjlighet att berika sig genom att pressa lönerna. Detta kräver att man förskjuter maktförhållandet mellan arbete och kapital om man skall bli framgångsrik. Det är denna maktförskjutning som Säpo anser ”systemhotande”. De nationella vill inte inskränka på kapitalägares makt. De driver istället tesen att lönerna sjunker pga att pengarna går till nya invandrare och olika grupper i samhället som inte är nog produktiva. Både Säpo, högern och de nationella vill behålla rådande ekonomiska hierarkier. Därav Säpo:s blindhet.

  • Fast just extremhögern med SvP vill ju enligt deras egna program faktiskt både avskaffa demokratin och nationalisera egendom. Bägge aspekter är nog i allra högsta graden ”systemhotande” — och inte direkt på ett bra sätt…

  • Ha. Misstänkte nästan att just du skulle kommentera det där med ”bra systemhot”. Inte många andra som skulle ens märka det 😉
   Ja, för mig finns det helt klart ”bra” systemhot. När systemet är dåligt (=obra) så är något som utmanar systemet och förändrar det till det bättre väl odåligt (=bra), eller?
   Låt mig nu fundera på den logiska följdfrågan, vad som skulle kunna vara universella kriterier som gör ett system (och därmed indirekt systemhoten mot detsamma) till något bra eller dåligt…

  • Det är väl hur enkelt som helst, beroende på perspektiv och synvinkel?
   En medicin som utrotar AIDS skulle till exempel de flesta människor kalla för något bra, något som förbättrar.
   HIV(-viruset) däremot skulle nog troligen se en sådan medicin som ett enormt hot mot just den artens överlevnad…

Lämna en kommentar