Rasisterna mot mänskliga rättigheter

Rasistpartiet SS-D är upprört över att Sverige – åtminstone enligt ett utredningsförslag – i framtiden ska göra som flertalet andra länder och följa grundläggande människorättskonventioner genom att tillförsäkra alla personer vård.

Jag skulle kunna citera FN-rapportören Paul Hunt:

In 2000, the Committee on Economic, Social and Cultural Rights, which monitors and interprets ICESCR, advised: “States are under an obligation to respect the right to health by refraining from denying or limiting equal access for all persons, including … asylum- seekers and illegal immigrants, to preventive, curative and palliative health services.

Jag skulle kunna citera FN:s konvention om ekonomiska, sociala och kulturella rättigheter:

Artikel 12

1. Konventionsstaterna erkänner rätten för var och en att åtnjuta bästa möjliga fysiska och psykiska hälsa.

2. De åtgärder som konventionsstaterna skall vidta för att till fullo tillgodose denna rätt skall innefatta sådana åtgärder som är nödvändiga för att

d) skapa förutsättningar som tillförsäkrar alla läkarvård och sjukhusvård i händelse av sjukdom.

Men som vi alla vet är det inte lönt att komma dragandes med fakta. Fakta behövs för samtal och diskussioner med tänkande varelser. Mänskliga rättigheter har ingenting att göra med migrationspolitik eller ”vi-hatar-alla-som-är-annorlunda-än-vi-själva-för-att-vi-är-för-korkade-för-att-fatta”-politik. Det är fakta.

Rasism däremot handlar inte om fakta.

Rasism handlar endast om rasism.

Facebook Comments

4 tankar på “Rasisterna mot mänskliga rättigheter

 1. Varför vill du inskränka de mänskliga rättigheterna till att bara gälla de som vistas i Sverige? Har inte Sverige ett lika stort ansvar att tillse att just alla människor på jorden får tillgång till kostnadsfri vård på svenska skattebetalares bekostnad? Allt annat är ju faktiskt rasism!

 2. Så om jag tar mig illegalt in till USA utan visum så är det en mänsklig rättighet att jag får gå till ett sjukhus och kräva gratis vård där på ägarnas eller amerikanska skattebetalarnas bekostnad? Låt oss säga en magoperation värd 100.000 kr.

  Det är alltså rasism om de vägrar mig det?

  Därefter måste de förstås på svenskt manér betala min konvalecens och slutligen ge mig permanent uppehållstillstånd samt garanterad livstidsförsörjning med amerikanska skattepengar.

  Annat vore väl rasistiskt.

  • Nu vet jag inte om du bara spelar dum eller…

   Det som allt handlar om är det där med ”på lika villkor”: om du illegalt reser till USA, så är USA skyldig att ge dig vård på lika villkor som amerikanska medborgare.
   Om någon uppehåller sig i Sverige (oavsett om det är en av SD godkänd arier eller en av SD icke-godkänt invandrare), så har han eller hon rätt till vård på samma villkor. Jag upprepar, så att kanske även du förstår: på lika villkor.

   Det du gör är samma sak som SD gör: blanda ihop migrationspolitik (rasism) med mänskliga rättigheter.

Lämna en kommentar