Den internationella bilden på Sverige förändras

schweden Fahne photo
Foto: Maik Meid

Jag är född och uppvuxen utanför Sveriges gränser. Eftersom jag trotsar SD:s påbud att förkasta mitt kulturella arv helt och hållet följer jag regelbundet pressen i ett antal (främst europeiska) länder som under olika tider har varit mitt hem.

Det börjar dessbättre bli tydligt att synen på Sverige som föregångsland i vissa frågor krakelerar. Dock inte av anledningar som SD gör gällande, tvärtemot.

Tidningen taz har idag en kolumn om en resa till Sverige och om SD:s frammarsch. Så här går det att läsa:

”Sverigedemokraterna” är ett skrämmande framgångsrikt ”högerpopulistiskt” parti. ”Högerpopulistiskt” är en förskönande omskrivning som vissa medier använder för att beteckna den politiska åsikten hos rasistiska Dressmann-facister. På samma sätt som nazistiska upplopp utanför flyktinghemmen kallas för ”asylkritiska”. Eller Hitler och Goebbels för ”judekritiska”. Åh, ingen har kallat dessa två herrar så? Nåväl…

Om det vore riksdagsval denna söndag, skulle Sverigedemokraterna få 25 procent av rösterna. En fjärdedel av befolkningen i det en gång så liberala, ursocialdemokratiska folkhemmet Sverige är rasister. […]

Men det fanns annat som jag såg i Sverige också, på Malmöfestivalen, klockan ett på morgonen, under konserten av reggaebandet ”Helt off”: samtidigt som flera tusen människor lyssnade på musiken, letade några romer efter tomflaskor. Plötsligt tog en berusad Viking en av de romska kvinnorna i handen och frågade gestikulerade om hon ville dansa. Fylld av de negativa erfarenheterna, räknade jag med det värsta: att den svenske mannen skulle bli påflugen. Att han skulle få sig en käftsmäll av kvinnan. Eller att hennes bror skulle slå ner honom. Men icke. Bägge dansade bara med varandra och alla andra stod bredvid, skrattade och var glada. En bild som hämtad ur multikulti-puttenutt-albumet. Men inte desto mindre sann.

I Sverige, landet där rövhålen snart kan vara största parti.

Jo, bilden på Sverige håller på förändras. Inte till det bättre. Tack alla ni som hatar Sverige så mycket att ni ens övervägar att rösta på ett rasistiskt parti.

Facebook Comments

10 tankar på “Den internationella bilden på Sverige förändras

 1. Om du inte kommer från Sverige, kan du lika gärna sticka tillbaks, dit du kom ifrån! Att dra det enda demokratiska partiet i Sverige ner i smutsen!
  Landsförrädare som dig vill vi inte ha!

 2. Öhhh ??? Thomas Selig…. Landsförrädare, knappast. Han jobbet och lever ju efter allt vad ett Demokratiskt och fint land behöver. Till exempel människors lika värde och rättigheter, fri åsiktsbildning, tryck- och yttrandefrihet, likhet inför lagen och rösträtt.

  SD. kämpar för ett land där Staten är prio och mänskor är till för att serva Staten. det vill säga fascism….

  Fascism är en folklig ultranationalism inriktad på nationens återfödelse.

  Ett land där alla är till för Nationen, Och där Nationen inte är till för individen…Så mysigt och trevligt 😉
  Not. Ett Nation där alla oavsett räknas som ett potentiellt hot mot Nationen, och den som inte är jävlig bra på att slicka röv kommer att ryka, så SD svansen lär ligga bra till.

 3. DU ÄR FAN INTE KLOK! GÖR OBS ALLA EN TJÄNST OCH SÄTT EN KULA I PANNAN PÅ DIG SJÄLV INNAN JAG HITTAR DIG! BLIR SÅ JÄVLA FÖRBANNAT PÅ SÅNNA KRÄK SOM DIG! DU HAR INGEN RÄTT ATT ÖPPNA KÄFTEN JÄVLA KOMMUNIST!

  • Tack för ditt bidrag i tävlingen om mest efterblivna kommentaren.
   För att ha en chans att vinna förutsätter tävlingsreglerna dock att bidraget även innehåller lite påhittad statistik. Men, återigen, stort tack för bidraget.

   • Du är patetisk. Istället för att bemöta argumenten är du dryg och kallar folk för efterblivna!

    • Äh… Really?!?

     Du har självfallet rätt. Jag borde egentligen verkligen bemött sakargumentet ”GÖR OBS ALLA EN TJÄNST OCH SÄTT EN KULA I PANNAN PÅ DIG SJÄLV INNAN JAG HITTAR DIG!”

     Men jag kan väl knappast erkänna att jag varken har skjutvapen hemma eller ens umgås med rätt personer för att veta var jag skulle kunna få tag i ett sådant?

     Ett sådant sakligt svar skulle ju förstöra min väldigt mödosamt uppbyggda image som våldsförhärligande kommunistjävel…

 4. Roland och Kent är dom som antagligen går SDs kurs där de lärt sig hur de ska överleva i ett Stasisamhälle som SD vill skapa! Tungan ut! Slicka brunt! Var god och skölj! Härliga demokrater!

Lämna en kommentar