Tänk, bara tänk, om…

Gränslöst mänskligtGränslöst mänskligt

Fler än 1.000 personer i en gränsöverskridande demonstration. Fler än 1.000 personer som arm i arm, hand i hand bildar en mänsklig kedja med både judar, muslimer, kristna och andra runt synagogan i Stockholm.

Här ska vi aldrig någonsin låta hatet vinna makten över våra liv. Aldrig nånsin!

Sällan att jag så förbehållslöst skriver under vad en Socialdemokrat säger.

Det kanske bara är sköljmedel i vår självgoda samvetstvättmaskin. Det kanske bara är en piss i havet. Det kanske bara är en engångsföreteelse. Men det är, i likhet med andra uttryck av solidaritet och sammanhållning åtminstone något.

Tänk, ja, bara tänk om Sverigedemokrater, Breivikare (dvs också Sverigedemokrater), religiösa fundamentalister och andra som försöker avskaffa vår mest grundläggande syn på människors lika värde, ja, tänk om de istället för att lyckas att sprida sitt hat faktiskt skulle misslyckas så fenomenalt och istället uppnå den raka motsatsen: att få oss att påminnas om vikten att stå upp för varandra?

Tänk, ja bara tänk om deras motiv inte blir en gnistra som tänder bomber, granater, synagogor eller moskéer. Tänk om den gnistran istället tänder processen som leder till en större medvetenhet hos oss.

Tänk om!

© 2018 Selig.se All Rights Reserved.