TV-inslag om sociala medier och politik

Ett kort inslag av 30 minuter där undertecknad deltar och pratar om sociala medier och (lokal-) politik. Inslaget börjar 5:02 in i programmet.

Det skulle finnas en mängd olika aspekter att diskutera och problematisera kring ämnet, tyvärr hinns det inte riktigt med just nu, klockan strax i alldeles för tidigt på morgonen. Därför endast några snabba tankar:

  • Sociala medier har definitivt möjligheten att påverka både valrörelse och val 2010, det är jag helt övertygad om. Den/de som lyckas fånga grundströmmarna kommer både upptäcka de viktiga frågorna i en väljargrupp som annars är svår att nå och kunna sätta dagordningen tillsammans med dessa.
  • Trots att jag skriver att det inte hinns med att kommentera: sociala medier — oavsett om det är fråga om att blogga, twittra eller facebooka — behöver inte ta den där ofantliga tiden som det sägs t.ex. av kommunalrådet i Ydre. När man räknar in vinsterna av användningen av sociala medier (framförallt de kommunikativa vinsterna, när sociala medier inte endast används som megafon) är en tid/resultat-avvägning nästan alltid positiv.

Skulle älska att även på det här stället problematisera mer kring några av aspekterna som dykt upp i programmet, men det får kanske bli ett extra inlägg längre fram…

© 2018 Selig.se All Rights Reserved.