Sweden Social Web Camp

Jag sitter mellan sessionerna på Sweden Social Web Camp på Tjärö i Blekinges skärgård. Social Sweden Web Camp är (för de ”oinvigda”) en av Sveriges mest anmärkningsvärda träffar för personer som är verksamma på den sociala webben. De flesta som är kända inom området (samt några mindre kända hemliga tips) samlas under en helg för att i ett stort antal öppna sessions diskutera ett brett spektrum av frågor kring den sociala webben, för att umgås, för att ha kul. ”Sveriges internetelit” skriver Sydsvenskan, personligen skulle jag snarare kalla det för en salig och intressant blandning av tunga profiler, internetmiljonärer, venture-kapitalister, forskare, bloggare och entusiaster.

Det är roligt att få ett ansikte på många som man tidigare diskuterat via Twitter, Facebook, Ning, LinkedIn, Jaiku, bloggar och andra digitala mötesplatser och frågan aktualiseras återigen, hur väl man egentligen känner personer som man följt och diskuterat med men aldrig tidigare mött i köttvärlden. Binero, som i frack serverar kaffe på tältängen när man vaknar får stå som symptomatiskt för den här helgen: hightech meets nature på ett ibland smilretande sätt.

Den för den sociala webben så viktiga kombinationen och samspelet mellan sjärvförverkligandebehov och ömsesidigt beroende gör campen till något väldigt spännande. Det finns få ställen utanför den här sfären där man utan vidare kan gå fram till en helt främmande person och säga ”Hej, jag är @selig. Vem är du?” — Individerna som finns här (och jag skulle nog vilja påstå var och en av oss) har något att erbjuda. Men det kommer inte till uttryck förrän det finns en interaktion med de andra individerna. Jag kanske har något att erbjuda, men det kan jag inte framföra utan mina 4.500+ followers på Twitter. Interdependence eller kollektiv individualism, om man så vill.

— Själv kommer jag bland annat tillsammans med Anders Sporring prata om Social Media Club i Sverige, ett projekt som vi beräknar kunna lyfta riktigt ordentligt under hösten efter en del inledande arbete och många kontakter med Chris Heuer och Kristie Wells.

Jag hoppas att jag kommer ha tid att i detalj skriva om erfarenheterna om Sweden Social Web Camp, när helgen väl är över. Under tiden kommer jag (med reservation för det riktigt dåliga nätverket här) mest försöks slänga upp foton på FlickR.

Men nu ska jag ta och socialisera. Det sägs att sånt är viktigt för såna där ”vanliga” människor 😉

© 2018 Selig.se All Rights Reserved.