Livet är inte såhär. Det är helt annorlunda. (ADHD)

Att ständigt vara på topp. Att ständigt hänga med. Att ständigt vara den glade, den drivande, den rolige. Att hela tiden heljhärtat fokusera på jobbet. Att samtidigt helhjärtat fokusera på familjen. Att helhjärtat fokusera på sig själv och den egna utvecklingen.

Att inte bli distraherad. Att kunna hålla fokus. Att sova regelbundet. Att vara den gode samariten, i alla lägen. Att ställa upp. Att vara där, när andra behöver dig. Att vara dig själv och samtidigt den som andra vill att du ska vara.

Att svälja smärta och sorg, att gå vidare med livet, att inte låta sig själv dras ner. Att ändra det som ändras kan och inse vad som inte går att ändra. Att vara en bra lagspelare i en individualistisk värld. Att bo i en skokartong i den oändliga skokartongshyllan av den mänskliga genpoolens verktygslåda. Att gå upp på morgonen, att göra sina plikter, att fullfölja sina skyldigheter, att bocka av att-göra-listan som andra har satt, pådrivna av ännu andra som är satta att smeka ännu andra medhårs. Att vara så där lagom störd av saker omkring oss. Jo mindre existentiella, desto mer störda får vi vara.

Att gnälla utan att gnälla. Att säga det man inte tänker och att inte säga det man tänker.

Jag tar mina piller och fortsätter.

Kurt Tucholsky ger den kanske mest passande beskrivningen:

Det här tror jag vara den mest fundamentala regeln av allt varande: Livet är inte såhär, det är helt annorlunda! [1]

Kurt Tucholsky

Frågor på det?


  1. Dies ist, glaube ich, die fundamentalste Regel allen Seins: Das Leben ist gar nicht so, es ist ganz anders!

© 2018 Selig.se All Rights Reserved.