Hjälp oss hjälpa

Ibland måste man helt enkelt be om hjälp. Inte minst om man behöver hjälp med att hjälpa. Ett litet mail som idag skickades till personer som jag har kontakt med genom Penseo.

Hej,

som du kanske vet arbetar Penseo väldigt mycket med ideella organisationer. Bland annat tillhandahåller vi en serverpark för utskick av nyhetsbrev (det är från dessa servrar du får det här meddelandet), flera bloggplattformer, verktyg för Facebook-applikationer, statistikverktyg och många andra tjänster till ideella organisationer – antingen helt gratis eller till självkostnadspris (du kan läsa mer om grundtanken bakom Penseo och varför vi väljer att engagera oss på http://www.penseo.se/content/det-speciella-med-penseo)

Det är just på grund av dessa kostnadsfria tjänster som jag kontaktar dig idag. På grund av en väldigt stor ökning av antalet ideella organisationer, har vi varit tvugna att även kraftigt utöka antalet servrar under de senaste veckorna. Det är fantastiskt roligt att det finns ett så stort intresse och att vi kan hjälpa ideella organisationer ännu mer att få sina röster hörda.

Problemet i det hela är dock ekonomin. Våra serverkostnader för våra kostnadsfria tjänster har ökat kraftigt och ligger nu på en (för oss) rekordhög nivå på bortom 20.000 kronor per månad. Delar av dessa kostnader finansieras av kommersiella krafter som använder tjänsterna, resterande delen betalas för tillfället ur våra privata fickor.

Tyvärr tillåter våra ekonomiska ramar just nu inte dylika privatutgifter och vi ser egentligen endast följande möjligheter:

1. Styrpa våra kostnadsfria tjänster

2. Reklamfinansiera verksamheten

3. Be om hjälp.

Alternativen 1 och 2 skulle ha en stor inverkan på många ideella organisationers verksamhet och möjlighet att effektivt kunna kommunicera sina idéer, aktiviteter och angelägna syften.

Det är därför vi väljer att sätta vårt hopp i det tredje alternativet: att be om hjälp.

Idealism är inget skällsordVi har lagt upp en donationssida, där alla som är intresserade av att hjälpa till kan donera (antingen via PayPal-konto eller kredit-/betalkort).

Pengarna som kommer in den vägen kommer självfallet redovisas öppet och uteslutande användas för driften av tjänsterna för ideella organisationerna.

Det skulle vara en mycket stor hjälp, både för oss och alla våra ideella partners, ifall just du kunde avvara några slantar och på det viset säkra tjänsternas framtid. Stora belopp eller små belopp. Många bäckar små…

Mer information hittar du på http://www.penseo.se/donera

Thomas Selig

P.S. Om du vill diskutera sponsorsamarbeten med en, flera eller alla av våra ideella organisationer, tveka inte att skicka ett mail till thomas@penseo.se D.S.

Självklart är även alla bloggläsare välkomna att bidra 😉

© 2018 Selig.se All Rights Reserved.