Exakt när har vi fått nog?

Ni som kan det här lite bättre än mig; kan inte ni hjälpa mig? Kan inte någon vänlig själ berätta för mig, när det är dags för att ha fått nog?

Nej, uppenbarligen har vi inte fått nog, när Sverigedemokrater uppviglar till att bränna ner asylboenden.

Nej, vi har nog inte riktigt fått nog, när folk faktiskt följer dessa uppmaningar och sätter eld på ett nytt planerat asylboende. I princip varenda dag.

Nej – och det har jag ju förstått – för att få nog, så räcker det defintivt inte med att personer som är så fattiga att de tvingas be om almosor för sitt uppehälle attackeras, mordhotas och misshandlas.

Vi fick inte nog när en anhängare av Sverigedemokraterna mördade 76 ungdomar i Norges största terrorattack år 2011. Och vi får säkerligen inte nog nu, när en person, av allt att döma, på grund av sina rasistiska övertygelser, går in i en skola för att mörda barn som har fräckheten att se lite så där extra ”utländska” ut.

Ingen grupp har förövat så många terror- och våldsbrott i Sverige som de där ”Sverigevännerna”. — Men nejnej. Allt det där är ju inget som är särskilt konstigt eller anmärkningsvärt. Det förstår ju var och en. Var och en som simmar i den bruna sörjan, åtminstone.

Men till alla oss andra: Till just dig – och inte minst till mig – måste jag ändå våga ställa frågan som man inte får ställa i det här landet: Exakt när har vi fått nog?

.

Foto: Chicago Art Department

© 2018 Selig.se All Rights Reserved.