Ett nytt, förbättrat decennium

Klockan närmar sig tolv och året går till sin ända. Det släpar med sig millenniets första årtionde och en herrans massa skit. 2010 står och knackar på dörren och med det ett nytt och förhoppningsvis mer givande decennium.

Återblickar är populära men jag tror att jag hellre vill fokusera på framtiden. Skilsmässa, stora ekonomiska problem, ett tidigare jobb som i och för sig var rolig men hjälpte en av de största skitorganisationerna som finns (well, det är ledningen som är skit, inte själva organisationen), psykisk ohälsa på hög nivå — tja, allt det där är inte så mycket att minnas.

Visserligen, det fanns en del roliga saker (annars skulle det nog låta allt för desperat), framförallt födelsen av MiniSelig i början av årtusendet, uppstarten av Penseo och otroligt många spännande och givande möten med människor, många av vilka jag nu håller kär. Men dessa positiva händelser har som tur är efterverkningar även i det kommande året och årtiondet och ingår lika mycket i det förflutna som i det som komma skall.

Därför: låt mig presentera min alldeles egna, personliga framåtblick för år 2010.

På ett personligt plan kommer väldigt mycket att hända: bland annat kommer min önskan efter en liiiiite okonventionell livsstil gå i uppfyllelse och flytten till dels husvagn och dels gammalt torp fullbordas. Under en tid bodde jag i just husvagn och senare på torpet, och jämfört med vanliga lägenheter eller villor finns det nog enligt mitt tycke absolut ingenting som slår en husvagn. Sorry för att jag är konstig, men så är det 😉

Flyttet till husvagnen (i vart fall under största delen av året, gamla rucklet på Östgötaslätten finns kvar som backup-plan) kommer dels innebära mycket större rörlighet, något som bland annat mitt arbete inom Penseo kräver (och något som jag bara älskar), dels kommer det underlätta att hitta en väg bort från mycket av konsumkåtheten som präglar vårt samhälle: i en husvagn får du helt enkelt inte plats med mycket mer än vad som behövs, samtidigt som livet ändå håller en mycket bekväm och komfortabel nivå, bortsett från att man måste hämta vatten, tömma toaletten och byta gasolflaska med jämna mellanrum. Ett litet pris att betala för den frihetskänslan som kommer på köpet. Att livet i en husvagn sedan kostar bråkdelen av de sedvanliga kostnaderna som är förknippade med lägenhet och/eller villa är en annan bonus som inte är helt ovälkommen.

På det professionella planet ser jag fortsättningen och tillväxten av Penseo, en tillväxt som tog ordentlig fart under första hälften av 2009 och som inte verkar stanna upp. Det vi har att erbjuda verkar vara mycket efterfrågad — och uppenbarligen är våra kunder (eller partners som vi kallar dem) mycket nöjda, i och med att det väldigt ofta kommer nya uppdrag från redan befintliga kunder och att vår enda ”marknadsföring” är kunder som rekommenderar oss till andra kunder. — Inte helt fel, men alldeles för spammig för att skriva om, egentligen 😉

Dessutom kommer en utveckling som några av oss har hållit på med under de senaste åren lanseras och slå igenom. Antagligen kommer Google vilja köpa upp Penseo, vi kommer tacka nej, och efter ytterligare ett år istället köpa upp Google (självfallet efter att vi köpt Microsoft och tack vare vår ägarstyrning sett till att man lanserar Windows X, det första n*x-baserade och därför fungerande operativsystem från Microsoft).

**Vad händer mer under 2010? **— Vadå, räcker det inte? Ett helt nytt liv, (bortsett från mardrömmen med att köpa Microsoft och Google), det är väl inte så illa…

© 2018 Selig.se All Rights Reserved.