Etnisk rensning i Katrineholm

Jag bara kokar. Klippt ur Katrineholms kuriren.

Några romer från Frankrike [har] ställt upp sina husvagnar på en parkering i Katrineholm.

— Polisen ska avhysa dem från kommunen. Jag vill inte att de ska vara i Katrineholm, de ska åka vidare.

Det säger Katrineholms kommunalråd Göran Dahlström

Nationalencyklopedin definierar: etnisk rensning, systematisk tvångsmässig fördrivning av en befolkningsgrupp från ett geografiskt område.

Om bara hälften av det som står i artikeln är sant kan jag inte göra annat än att svara med ett citat, tillskriven Martin Niemöller:

Först hämtade de kommunisterna, och jag protesterade inte, för jag var inte kommunist;

Sedan hämtade de de fackanslutna, och jag protesterade inte, för jag var inte fackansluten;

Sedan hämtade de judarna, och jag protesterade inte, för jag var inte jude;

Sedan hämtade de mig, och då fanns ingen kvar som kunde protestera.

Dags att göra något.

Hjälp mig.

Snabbt.

Agera.

Hur?

Uppdatering kl 14:30 – Jag var på väg att packa ihop min egen husvagn och ställa mig tillsammans med representanter för åtminstone två politiska organisationer på samma ställe. Tydligt budskap: ska ni slänga ut folk, så får ni väl slänga ut oss också. Tyvärr har den romerska gruppen nu redan lämnat området, enligt deras uppgifter efter tydliga hot och för att förhindra tjafs.

Katrineholms första etniska rensning är därmed fullbordad. Halleluja.

Uppdatering 2, kl: 17:30 – Katrineholms kuriren uppdaterar händelserna med upprörda kommentarer från andra lokalpolitiker (länk)

Den heeeelt fullsatta campingen i Katrineholm. Foto tagen vid ca 17:20.

Samtidigt ”försvarar” kommunstyrelsens ordförande uttalandena med att det inte fanns plats på campingplatsen (bildbevis på den ack-så-fullbelagda campingplatsen här invid) samt att ”Ingen får stå mer än 24 timmar på parkeringsplatserna i Katrineholm.”

Det sistnämnda har han ju onekligen rätt i. Men hur mycket jag än letar, så hittar jag inget stöd för något i stil med ”Polisen ska avhysa dem från kommunen. Jag vill inte att de ska vara i Katrineholm, de ska åka vidare.”_ – Naiv som jag är trodde jag att det fanns p-böter för felparkering?_

”Förklaringen” gör saken egentligen bara ännu värre. Som jag ser det finns det bara två alternativ:

_Antingen är anledningen för ”avvisningen” en helt annan än den som är känd för allmänheten, eller så handlar det om ren och skär… ja… ni vet… det som mörkerkrafterna håller på med…

_

© 2018 Selig.se All Rights Reserved.