Den internationella bilden på Sverige förändras

schweden Fahne photoFoto: Maik Meid

Jag är född och uppvuxen utanför Sveriges gränser. Eftersom jag trotsar SD:s påbud att förkasta mitt kulturella arv helt och hållet följer jag regelbundet pressen i ett antal (främst europeiska) länder som under olika tider har varit mitt hem.

Det börjar dessbättre bli tydligt att synen på Sverige som föregångsland i vissa frågor krakelerar. Dock inte av anledningar som SD gör gällande, tvärtemot.

Tidningen taz har idag en kolumn om en resa till Sverige och om SD:s frammarsch. Så här går det att läsa:

”Sverigedemokraterna” är ett skrämmande framgångsrikt ”högerpopulistiskt” parti. ”Högerpopulistiskt” är en förskönande omskrivning som vissa medier använder för att beteckna den politiska åsikten hos rasistiska Dressmann-facister. På samma sätt som nazistiska upplopp utanför flyktinghemmen kallas för ”asylkritiska”. Eller Hitler och Goebbels för ”judekritiska”. Åh, ingen har kallat dessa två herrar så? Nåväl…

Om det vore riksdagsval denna söndag, skulle Sverigedemokraterna få 25 procent av rösterna. En fjärdedel av befolkningen i det en gång så liberala, ursocialdemokratiska folkhemmet Sverige är rasister. […]

Men det fanns annat som jag såg i Sverige också, på Malmöfestivalen, klockan ett på morgonen, under konserten av reggaebandet ”Helt off”: samtidigt som flera tusen människor lyssnade på musiken, letade några romer efter tomflaskor. Plötsligt tog en berusad Viking en av de romska kvinnorna i handen och frågade gestikulerade om hon ville dansa. Fylld av de negativa erfarenheterna, räknade jag med det värsta: att den svenske mannen skulle bli påflugen. Att han skulle få sig en käftsmäll av kvinnan. Eller att hennes bror skulle slå ner honom. Men icke. Bägge dansade bara med varandra och alla andra stod bredvid, skrattade och var glada. En bild som hämtad ur multikulti-puttenutt-albumet. Men inte desto mindre sann.

I Sverige, landet där rövhålen snart kan vara största parti.

Jo, bilden på Sverige håller på förändras. Inte till det bättre. Tack alla ni som hatar Sverige så mycket att ni ens övervägar att rösta på ett rasistiskt parti.

© 2018 Selig.se All Rights Reserved.