Cykeltur Dag 8: Ryssby – Gislaved – Sjötofta

När gårdagen var cykelsemesterns hittills värsta dag, så blev den här dagen en av de absolut bästa: smärtan i knäet har minskat avsevärt, ingen jagade bort mig från tältplatsen – och vädret var enastående för en lång dag på cykeln. Temperaturen låg kring 23-24 grader, vinden var nästan som bortblåst (höhö), solen kom fram.

Efter en snabb frukost i Ryssby började jag dagens rutt mot Lagan och därefter vidare ut på Bolmsön. Fantastiskt vackra omgivningar.

Vid färjeläget på Bolmsö gjorde jag en kortare rast och njöt av den strålande solen.

Turen fortsatte sedan på ett mycket trevligt avsnitt av Sverigeleden i svagt kuperat område genom Reftele och till Gislaved. Där kunde jag få ännu en stämpel till Sverigeledens stämpelpass. Fem stycken har det hittills blivit under den här turen, om jag räknar rätt. I Gislaved passade jag även på att fylla vattenförrådet (sex liter har jag med mig på soliga dagar och när jag har för avsikt att övernatta i tält).

Egentligen var dagsmålet redan uppnått, men en titt på cykeldatorn avslöjade att det väntade tämligen långdragna och branta stigningar väster om Gislaved. För att inte behöva starta morgondagen med branta backar, när musklerna fortfarande är lite slöa, bestämde jag att ta mig an klättringen redan på kvällen. Till skillnad från de senaste dagarna, när vinden försökte putta ner en från uppförsbackarna, så kändes stigningen idag i jämförelse enormt enkel.

Ungefär en mil efter Gislaved lämnade jag Småland och rullade in till Västra Götaland.

Efter ytterligare någon mil letade jag mig till en trevlig strand som jag tidigare på kartan hade pekat ut som lämplig övernattningsplats. Och lämplig är bara förnamnet.

Kvällsutsikt från tältet. Värre kan en verkligen ha det.

Nu: dags att mysa ner mig i sovsäcken.

You are reading Cykelsemester 2015 Read more from this series of articles.

Dagens statistik:

_Distans_ _Tid_ _Snitthastighet_ _Stigning_
_idag_ 110,15 km 6:13:03 17,72 686
_totalt_ 875,15 km 49:53:24 17,54 5565
© 2018 Selig.se All Rights Reserved.