Cykeltur Dag 5: Kristdala – Kalmar

Under natten till idag regnade det en del och jag väcktes jag av en av de mest uråldriga väckarklockorna: åskan. Turligt nog var det ett kort uppehåll i regneriet när jag vaknade och åskan skulle inte vara framme förrän om några minuter, efter molnen att döma. Snabbt som attans packade jag ihop sovsäck, liggunderlag och (det blöta) tältet och hann precis färdig, när det brakade loss.

Som jag berättade igår tältade jag dock på en badplats och stugan med omklädningsrum gav mig både skydd mot ösregnet och en underbar möjlighet att i lugn och ro njuta av morgonkaffet.

Kring tiotiden slutade regnet och färden fortsatte i sydostlig riktning på väldigt fina småvägar ner till Oskarshamn.

Jag kände mig sugen att testa 4K-foto-funktionen i min telefon. Den tar i princip 4K-video och underlättar sedan urval av enstaka bilder för export till stillbilder med åtta megapixlar. Ett krångligt sätt att få en selfie, helt enkelt.Jag kände mig sugen att testa 4K-foto-funktionen i min telefon. Den tar i princip 4K-video och underlättar sedan urval av enstaka bilder för export till stillbilder med åtta megapixlar. Ett krångligt sätt att få en selfie, helt enkelt.

 

I Oskarshamn gjorde jag endast ett väldigt kort stopp för att pumpa däcken och fortsatte därefter söderut längs Cykelspåret mot Kalmar. Cykelspåret är en mer eller mindre genomtänkt och tillika mer eller mindre skyltad väg som sträcker sig längs hela ostkusten från norr till söder. Eller söder till norr. Tyvärr är vägkvalitén inte alltid den bästa (bitvis går leden på riktigt dåliga grusvägar, bitvis på starkt trafikerade huvudleder). Vid flera tillfällen avvek jag därför från den föreslagna rutten och hittade med hjälp av cykeldatorn mycket bättre alternativ.

Färden gick alltså söderut, genom Påskallavik och Mönsterås. Strax efter Mönsterås och med dryga 55 km körsträcka tog jag sedan en längre paus vid Kronobäcksruinen, en klosterruin från 1400-talet.

Eftersom väderrapporten siade om förestående åskväder och eftersom himlen mycket riktigt började bli rejält mörk i sydlig riktning fortsatte jag därefter i tämligen snabb takt och utan några längre pauser mot dagens etappmål, Kalmar. Här är tältet nu uppställt på en campingplats (fy skäms, Thomas!) för att kunna duscha, snabbtvätta lite kläder etc.

Jag hoppas kunna ta en kort turisttur genom Kalmar imorgon under förmiddagen, innan cykeln längtar ut på vägen igen.

You are reading Cykelsemester 2015 Read more from this series of articles.

Dagens statistik:

_Distans_ _Tid_ _Snitthastighet_ _Stigning_
_idag_ 107,05 km 5:34:51 19,2 483
_totalt_ 540,44 km 30:55:21 17,48 3659
© 2018 Selig.se All Rights Reserved.