Cykeltur Dag 4: Rimforsa – Kristdala

Dag 4 av cykelsemestern började väl utsövd tack vare vandrarhemmets säng. Dessutom var det, till skillnad från igår, enkelt att börja dagen med den tillbörliga mängden koffein som krävs för att upprätthålla det komplexa maskineriet som kallas människa.

Eftersom jag försov mig lite (?) började cyklandet inte förrän vid 11-tiden, vilket bestraffades med vinden som redan kommit upp igår och som även idag bestämde sig för att pissa blåsa mig rätt i ansiktet. Efter någon mil gick det dock in i skogarna och vinden blev ett något mindre problem.

Efter några mil korsade jag så gränsen till Kalmar Län (och därmed Småland).

Färden fortsatte genom ett enormt kuperat område i Astrid Lindgrens hemtrakter. Och trots alla stigningar kan jag förstå varför Astrid Lindgren tyckte om området. Många små torp, många sjöar, och många backar att njuta utsikten ifrån.

Kring fyratiden på eftermiddagen rullade jag så in till Vimmerby.

I staden tog jag en längre paus för att tanka energi, fylla vattenflaskorna, göra några kompletteringsköp – och inte minst för att hämta en av dessa ominösa stämplar.

Så här ser stämplen för stämpelpasset ut. Vimmerby var det första stämpelstället, där personalen såväl hade hört talas om stämpelpasset och dessutom väldigt exakt visste, var stämpeln fanns.

Efter Vimmerby bar det raka vägen åt sydost, i riktning mot Oskarshamn. Varvid ”raka vägen” nästan kan tas ordagrant: bitvis var sträckan flera kilometer spikrak, både vad gäller riktning och höjd. Eftersom vinden för en gångs skull inte var emot mig, gick det snabbt att trampa återstoden av dagen.

Efter totalt 109 kilometer kom jag så fram till dagens etappmål. En badplats strax utanför Kristdala där tältet ställs upp med badplatstillsynsmänniskans uttryckliga goda minne.

You are reading Cykelsemester 2015 Read more from this series of articles.

Dagens statistik:

_Distans_ _Tid_ _Snitthastighet_ _Stigning_
_idag_ 109,48 km 6:09:37 17,77 829
_totalt_ 433,99 km 25:20:30 17,1 3176
© 2018 Selig.se All Rights Reserved.