Cykeltur Dag 11: Falköping – bortom Lidköping

Efter att de vandrarhemliga morgonbestyren (kaffe, duscha, kaffe, packa, kaffe, städa, kaffe) var avklarade, började dagen med en nedfärd från Falköping mot Varnhem. Bortsett från en lätt stigning vid östra sidan av Hornborgasjön gick det i princip uteslutande nedför och efter mindre än en timme hade jag avklarat dagens första tredje del. Eftersom det ganska så exakt sammanföll med att trippmätaren slog över till 1.000 körda kilometer under semestern bjöd jag mig själv på glass och kaffe i skuggan av Varnhems klosterkyrka.

Varnhems klosterkyrka. Jag hade fikat utanför tidigare men aldrig varit inne i kyrkan. Det ville jag idag ändra på. Till min förvåning visade det sig dock att den här kyrkan verkar vara unik. Det är nämligen den första kyrkan som jag har sett som var avgiftsbelagd. Och eftersom en kyrka med entréavgift kändes... ja... fel, så lät jag bli.Varnhems klosterkyrka. Jag hade fikat utanför tidigare men aldrig varit inne i kyrkan. Det ville jag idag ändra på. Till min förvåning visade det sig dock att den här kyrkan verkar vara unik. Det är nämligen den första kyrkan som jag har sett som var avgiftsbelagd. Och eftersom en kyrka med entréavgift kändes… ja… fel, så lät jag bli.

Efter Varnhem bar det utan paus genom Axvall och Skara till Filsbäck strax utanför Lidköping, där cykelsemesterns sista rast avnjöts. Därefter gick det med racerfart genom Lidköping och ut till Kålland, cykelsemesterns slutdestination. Med dryga åtta mil och endast 239 höjdmeter blev sista etappen resans såväl kortaste, plattaste och snabbaste.

Så nu är jag framme. 10 cyklingsdagar, 1.057 km och 6.068 höjdmeter senare. Det gick trots allt.

Duscha, byta kläder och invänta att min familj kommer hem från deras båtutflykt idag…

You are reading Cykelsemester 2015 Read more from this series of articles.

**Dagens statistik **(totalen avser cyklingsdagar. Vilodagen är inte inräknad i snittvärdet).

_Distans_ _Tid_ _Snitthastighet_ _Stigning_
_idag_ 81,37 km 3:30:18 23,2 239
_totalt_ 1.057,06 km 58:08:12 18,18 6.068
© 2018 Selig.se All Rights Reserved.