Cykelsemester, dag 4: Vilodag i Askersund

Askersund.JPGVilodag. Vila definieras som att aldrig sitta stilla.

Resans tråkigaste blogginlägg börjar här. Med en planerad vilodag i Askersund som ägnades åt både mental, fysisk och utrustningsunderhåll. Efter frukosten en kort tur in till samhället för att fylla på våra förråd. Sport-jakt-fiske-frilufts-cykelbutiken som vi hittade, var en mycket trevlig ljusglimt från 60-talet, smockfullt med varor och med en mycket hjälpsam expedit som rotade i olika lådskåp för att plocka fram de efterfrågade attiraljerna.

Lite materialunderhåll (ett stödben som byttes, ett hjullager som plockades isär helt och hållet, ett hjul som riktades, ett multikök vars munstycke var igensatt – och ett hittills inte exakt beräknat antal klädesplagg som tvättades).

Mycket mer finns inte att berätta, egentligen – om vi nu inte ska återuppliva kvällsfikats initierade och mycket känsloladdade diskussion om den alltid lika aktuella stridsfrågan: smakar bilarna i en påse med Ahlgrens Bilar olika, beroende på färg, eller inte?

Äntligen vet vi, vad metallmuggar egentligen är tänkta för. Helautomatiska röstförvrängare tillika elefantsnabelimiterare. duh

 

You are reading cykel2014 Read more from this series of articles.

Dagens statistik:

Distans idag: 6,2 km
Distans totalt: 121,7 km
Tid på sadel: 00:28:00
Tid totalt: 09:29:22
Snitthastighet idag: 13,3 km/h
Snitthastighet totalt: 12,8 km/h
Stigning idag: 21 m
Stigning totalt: 884 m
© 2018 Selig.se All Rights Reserved.