Cykelsemester, dag 2: Regna – Haddebo

Dags för avfärd från Regna.Dags för avfärd från Regna.

Den andra dagen på cykelsemestern var den kortaste dagsetappen på hela resan som vi har planerat, på ynka 23,7 km (varvid några av backarna förklarar sambandet mellan ordet ”ynka” och Einsteins relativitetsteori. Vi cyklade genom en helt underbar natur i norra Östergötland, gjorde rast i Hjortkvarn, Sveriges demografiska mittpunkt (skillnaden mot den geografiska mittpunkten förklaras av fotot nedan) och anlände till slut vid Vita Krala i Haddebo.

Sveriges demografiska mittpunktSveriges demografiska mittpunkt

Av någon outgrundlig anledning var det endast jag som tyckte om mitt genialiska förslag att ställa frågan om det fanns möjlighet till övernattning här i Haddebo genom ett sluddrigt frambringat ”HadduBo?” – Nedröstat i valet av min hälsningsfras överlät jag åt resten av familjen att prata med de där konstiga okända personerna och valde att istället sura i ett hörn. Tack som fan. Verkligen. Jättekul. Vi har trots allt kommit till Örebro län/Närke och därmed till gnällbältet. Verkligen. Jättekul. Sådetså.

Tanken var att vi skulle sova i tält här – men eftersom Fru Selig lider (?) av äkta (?) grodfobi (?) (troligen snarare psykoallergi mot mig, men eftersom vi ännu inte hittat någon diagnos i något flingpaket, kan vi inte vara helt säkra); eftersom Fru Selig alltså får mardrömmar av blotta tanken att pussa mig en groda i ett tält på natten, är vi nu förbannade till att tillbringa natten i ett lyxigt Bed-and-Breakfast-rum i äkta retro stil. Tack som fan. Verkligen. Jättekul. (Disclaimer: HeladethärstyckethargranskatsochgodkäntsavFruSelig)

You are reading cykel2014 Read more from this series of articles.

Dagens statistik:

Distans idag: 23,7 km
Distans totalt: 69,1 km
Tid på sadel: 01:57:03
Tid totalt: 05:26:41
Snitthastighet idag: 12,1 km/h
Snitthastighet totalt: 12,7 km/h
Stigning idag: 195 m
Stigning totalt: 583 m
© 2018 Selig.se All Rights Reserved.