Att trolla bort trollen

Inga trollInga troll, tack

Det finns nog inte många som skriver om SD och deras nättroll, som inte får ta emot upplyftande kommentarer från just SD och deras nättroll. Jag har hittills försökt att antingen ignorera dessa kommentarer – eller att försöka leda om samtalet till en mer konstruktiv samtalston. I praktiken fungerar det dock sällan. Dessa personer är i princip aldrig intresserade av en saklig debatt.

Jag har därför under de senaste dagarna försökt med en något annorlunda strategi: att bemöta idiotiska kommentarer med viss ironi, med satir och sarkasm. Några skärmdumpar av dylika samtal har delats och gillats enormt flitigt på Facebook, både publikt och i slutna grupper. Ett axplock:

SD___nazister__Det_lingvistiska_beviset_

Ett annat inlägg genererade ett ännu trevligare svar:

Min kommentar ovan har (i skrivande stund) gett några hundra gillningar på Facebook. Kommentaren besvarades med en ny kommentar från en ”Sverigevän”, som i sin tur självfallet också besvarades av undertecknad.

Jag vet inte. Nej, mina svar bidrar inte till en mer konstruktiv debatt, det är jag fullt medveten om. Men på vilket sätt skulle hot och hat annars bemötas?

© 2018 Selig.se All Rights Reserved.