Att polisanmäla brottsliga Sverigedemokrater

Att personer som hyser ”sverigevänliga” åsikter gärna hotar oliktänkande är inte någon större nyhet. Några exempel för det gav jag häromdagen. Den som umgås mycket med personer som likt en själv inte verkligen tycker om rasismen får dock inte endast hot, den får även en uppsjö med meddelanden och information om saker som händer.

Oftast, så skakar jag bara på huvudet. Men ibland så räcker det inte med att bara se vissa saker, iband måste en agera. — Jag får en skärmdump av en diskussion på Facebook, där en person uppmanar att bränna ner planerade asylboenden. Efter några samtal med personen som skickade skärmdumpen, lite hjälp av andra personer och en del gräv visar det sig att det är tämligen enkelt att identifiera personen i fråga. Folkbokföringsadress är enkelt att få fram, vilka som är hennes motiv också: kommentaren är upplagd i en rasistisk grupp och kommenterar ett inlägg som beskriver hur dessa ”asylaspiranter” tar över ”våra” hyreslägenheter. I olika diskussioner på Facebook uppger personen att hon är medlem i Sverigedemokraterna.

Nu är det inte min sak att ”anmäla” personer på grund av sina åsikter. Men det är nog definitivt inte helt dumt att polisanmäla personer som försöker uppvigla till mordbrand – inte minst när motiven uppenbarligen är politiska.

Uppvigling

Polisanmälan

Den 4 september 2015 kl. 16:16 har en person med namnet E.G. i Facebook-gruppen ”Inte rasist men Realist” uppmanat att bränna ner fastigheter som planeras att bli asylboenden. Diskussionen finns på [länk borttagen]

Facebook-profilen av personen länkar till https://www.facebook.com/[länk borttagen]

Där framgår att ifrågavarande person är bosatt i L. Enda personen som motsvarar dessa uppgifter är E.G., xxx, yyy, född 195x-xx-xx.

Jag önskar därför anmäla ovanstående för uppvigling.

Skärmdumpar som styrker uppmaningen bifogas.

PS: Det var inte fråga om någon skinskalle. En ”trevlig” dam i övre medelåldern. Men till och med ”trevliga” damer i övre medelåldern borde nog förstå var gränsen går.

PPS: Även om det är jag som skriver under och lämnar in polisanmälan, så är jag inte ensam. Utan en del hjälp av allt växande Facebook-grupper med människor som bryr sig, så skulle jag varken kunna eller våga att sticka ut hakan.

© 2018 Selig.se All Rights Reserved.